Lounaspaikka

Café Victorin lounas on höystetty hortoillen

Jane Iltanen
Annika Hotti (kuvassa) ja Eetu Korhonen ovat pyörittäneet Turun taidemuseolla Café Victoria nelisen vuotta. Kahvilan valikoimasta löytyy muun muassa suolaisia leipiä ja piiraita sekä makeita herkkuja, kuten suosittuja kanelipullia. Arkisin tarjolla on salaattilounas ja viikonloppuisin aamiainen.
Annika Hotti (kuvassa) ja Eetu Korhonen ovat pyörittäneet Turun taidemuseolla Café Victoria nelisen vuotta. Kahvilan valikoimasta löytyy muun muassa suolaisia leipiä ja piiraita sekä makeita herkkuja, kuten suosittuja kanelipullia. Arkisin tarjolla on salaattilounas ja viikonloppuisin aamiainen.

Turun taidemuseossa toimiva kahvila Café Victor on myös oiva lounaspaikka. Tiistaista perjantaihin tarjolla on viikoittain vaihtuva salaattilounas, jossa hyödynnetään sesongin raaka-aineita.

Kesällä salaateissa ja kahvilan muissa herkuissa näkyvät villiyrtit ja -vihannekset, joita kahvilayrittäjä ja luonnonvaratuottaja Annika Hotti kerää lähiluonnosta.

– Innostuin kasveista jo lapsena. Kesäkaudella hortoilen villivihannesten perässä ja syksyllä samoilen metsissä sienten ja marjojen perässä. Hortoilu on aarteenmetsästystä, joka tuo hyvinvointia. Itse poimituissa luonnon antimissa minua kiehtovat ennen kaikkea maut, ja ruuanlaitossa villiyrteillä pääsee käyttämään luovuuttaan.

Annika Hotti on pyörittänyt Café Victoria yhdessä Eetu Korhosen kanssa nelisen vuotta. Villiyrtit ja -vihannekset ovat olleet osa kahvilan tarjontaa alusta asti. Nykyään Hotin ja Korhosen pyörittämä Ripaus-yritys järjestää myös villiyrttikursseja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Muun muassa Barcelonassa ja Reykjavikissa asuessamme havahduimme arvostamaan entistä enemmän Suomen puhdasta luontoa. Olemme olleet pitkään innoissamme villiyrteistä ja haluamme käyttää niitä ruuanlaitossa. Kahvilassa villiyrtit näkyvät etenkin viikonloppuisin tarjottavalla aamiaisella, mikä on meidän pääjuttumme.

Aiemmin kahvilassa oli tarjolla keitto- ja salaattilounas. Kokemus on Hotin mukaan osoittanut, ettei lämmin keittolounas maistu asiakkaille kuumina kesäpäivinä. Siksi tänä kesänä panostetaan kesäisen raikkaisiin salaattilounaisiin.

– Sää vaikuttaa asiakkaiden mieltymyksiin. Lisäämme keiton valikoimaan, jos asiakkaat alkavat kysellä sitä.

Salaattiannokset valmistetaan tilauksesta ja tarjoillaan pöytiin kauniisiin astioihin koottuina.

Lounaaseen sisältyy salaattiannoksen lisäksi aamulla leivottua hapanjuurileipää sekä laadukasta pienpaahtimokahvia tai teetä. Lisäksi valikoimista löytyy suolaisia piiraita ja leipiä, jotka sopivat myös hyvin lounaaksi.

– Keittiömme sielu ovat Anna Kallio ja Riikka Halenius. He saavat toteuttaa vapaasti omia ideoitaan. Esimerkiksi salaattimme ovat sellaisia, joita tulee harvoin tehtyä kotona.

Testipäivänä tarjolla oli ruokaisa salaatti, joka sisälsi salaattisekoituksen, uusia perunoita, marinoituja belugalinssejä ja retiisiä sekä tilli-jugurttikastiketta. Annos oli paitsi todella kaunis myös raikas ja sopivan ruokaisa. Salaatin päälle ripotellut kukat, tuhti pala juureen leivottua leipää, ihana levite sekä hyvä kahvi kruunasivat lounaan.

Jos lounaan jälkeen vatsassa on vielä tilaa jälkiruualle, tarjolla on erilaisia makeita kakkupaloista pullaan. Alusta asti yksi paikan suosikeista on ollut kanelipulla, jota on kehuttu Suomen ja jopa maailman parhaaksi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Café Victorin kanelipulla uudistui viime vuoden keväällä, kun museo ja kahvila olivat kiinni koronan vuoksi. Uusi pulla on vegaaninen ja leivottu hapanjuureen. Myös perinteinen korvapuustimalli muuttui kanelisolmuksi.

– Saimme idean, että voisimme alkaa leipoa hapanjuurileipää ja siinä samassa päätimme kokeilla leipoa myös pullaa hapanjuureen. Uudistunut pulla on saanut asiakkailta hyvän vastaanoton, Hotti sanoo.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.


Café Victor

Aurakatu 26, Turku

www.ripaus.fi

Lounas ti–pe klo 11–14.

Hinta 12,90 € sis. tuoretta hapanjuurileipää sekä kahvin tai teen.

Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.