Lounaspaikka

Navetan lounas viettelee Turussa kekseliäillä makuyhdistelmillä

MARTTIINA SAIRANEN
Ruuassa on yrittäjä Sarita Konttilan mukaan panostettu erityisesti makuihin, tuoreisiin raaka-aineisiin ja vegaaniuteen.
Ruuassa on yrittäjä Sarita Konttilan mukaan panostettu erityisesti makuihin, tuoreisiin raaka-aineisiin ja vegaaniuteen.

Moni ravintola on sulkenut ovensa tai lakkauttanut lounastarjoilun koronarajoitusten vuoksi. Raunistulassa Virusmäentiellä sijaitsevan kortteliravintola Navetan yrittäjä Sarita Konttila haluaa taistella hyvän ruuan, ravintolan ja työntekijöidensä puolesta.

– Olemme tehneet monenlaisia muutoksia, jotta olemme voineet jatkaa toimintaa koko korona-aikana. Nyt olemme palanneet alkuperäiseen järjestelyyn eli meillä on lounasaikaan buffetpöytä ja lounaspizzoja.

Tavallisesti satapaikkainen ravintola olisi lounasaikaan aivan täynnä. Yhdentoista aikaan on vielä hiljaista ja rauhallista, mutta kahteentoista mennessä meno vilkastuu.

– Korona on rokottanut asiakasmäärää ja lounaat ovat tavallista hiljaisempia. Asiakkaita ei houkutella edes tietyillä suosikkiruuilla, joiden perässä ihmiset tavallisesti liikkuvat, Konttila harmittelee.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Heinäkuussa kolme vuotta täyttävä Navetta on Konttilan pitkäaikaisten haaveiden täyttymys. Hän aloitti työt ravintola-alalla 18-vuotiaana ja työskenteli eri ravintoloissa. Haave omasta ravintolasta muhi mielessä pitkään. Kun Konsan kartanon kahvila Navetta lopetti toimintansa ja paikka vapautui seuraavalle yrittäjälle, Konttila päätti toteuttaa suunnitelmansa.

– Olin heti ihan myyty. Paikka on vähän syrjässä, joten olihan tässä riskinsä, mutta toisaalta alueelta puuttui tällainen kortteliravintola, jossa on kiva viettää iltaa ja nauttia lounasta. Asiakkaat löysivät paikan heti ja onneksi uskollinen asiakaskunta on pysynyt myös vaikeina aikoina.

"Pyrin miettimään, miten perusasioita voi tehdä uudella tavalla."

Kortteliravintola Navetassa tarjoillaan alusta lähtien itse tehtyä ja tarkkaan mietittyä ruokaa. Konttila käyttää paljon aikaa suunnitteluun ja etsii jatkuvasti uusia ideoita niin kirjoista, lehdistä kuin sosiaalisesta mediastakin. Lisäksi hän käy paljon ravintoloissa fiilistelemässä tunnelmaa ja maistelemassa muiden tekemää ruokaa.

– Pyrin miettimään, miten perusasioita voi tehdä uudella tavalla, esimerkiksi käyttämällä erilaisia mausteita ja keksimällä uudenlaisia makuyhdistelmiä.

Navetassa on tarjolla lounasta jokaisena arkipäivänä. Iltaisin ja viikonloppuisin tarjolla on suolaisia ja makeita herkkuja. Listalla on artesaanipizzoja, tapaksia, pastaa ja salaatteja.

Päivittäin vaihtuvalle lounaalla on tarjolla useita vaihtoehtoja keitosta salaattipöytään ja lämpimiin ruokiin sekä artesaanipizzoihin. Ruuassa on Konttilan mukaan panostettu erityisesti makuihin ja tuoreisiin raaka-aineisiin. Lounaslista on kiertävä, mutta Konttila varioi listaa ja suosii kauden raaka-aineita.

– Keittomme saavat monesti kehuja. Keitot ovat aina vegaanisia, ja koetan hakea niihin erilaisia makuyhdistelmiä. Suosittuja ovat myös kalaruuat, kuten lohi ja kampela sekä lihapullat.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Testipäivänä tarjolla oli punaista linssikeittoa ja paahdettuja kikherneitä, jugurtti-yrttimarinoituja kanavartaita, yrtticremeä ja paistettua riisipilahvia, lasagnea ja rucolaa sekä kasvisvaihtoehtona kasvislasagnea: pinaattia, kasviksia ja vuohenjuustoa. Viikon lounaspizzan täyttenä oli pulled porkia, jalapenoa, kirsikkatomaattia bbq-majoneesia ja rapeaa sipulia. Jälkiruoaksi oli vaniljarahkaa ja kuohuviinimarinoitua kiiviä.

Testattavaksi valikoitui lasagne, joka sai kaverikseen raikkaita salaatteja. Lasagne oli rakenteeltaan miellyttävän jämäkkää, ja sen erilaiset maut sekoittuivat kivasti yhteen. Pidin etenkin lasagnen yrttisestä tomaattikastikkeesta, mikä erotti sen perinteisestä juustokastikelasagnesta. Salaattipöytä oli todella runsas ja siihen oli koottu niin vihersalaattia, kurkkua, paprikaa, tomaattia ja viinirypäleitä kuin erilaisia salaattisekoituksia. Vaalea focacciatyyppinen leipä ja pieni, raikas jälkiruoka hyvän kahvin kera kruunasivat lounaan.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

Kortteliravintola Navetta

Virusmäentie 9, Turku

Lisätietoja: www.navettakortteliravintola.fi

Lounas arkisin klo 10.30–15. Lounaiden hinnat: buffetlounas 10,70 euroa (sis. keitto, salaattipöytä, leipä, jälkiruoka, juomat ja kahvin tai teen), pizzalounas 13,70 euroa, keittolounas 8 euroa, keitto + salaatti 9,50 euroa, salaatti 8 euroa.

Näytä lisää
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Aloita keskustelu tästä jutusta
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.