Lounaspaikka

Ravintolalounaalla Turussa keskellä kauppaa

JANE ILTANEN
Keittiömestari Matias Peipon luotsaamassa Restaurant 3:ssa annokset valmistetaan alusta asti itse avokeittiössä. Näin asiakkaat pääsevät seuraamaan ruuanlaittoa.
Keittiömestari Matias Peipon luotsaamassa Restaurant 3:ssa annokset valmistetaan alusta asti itse avokeittiössä. Näin asiakkaat pääsevät seuraamaan ruuanlaittoa.

Kaupan ja ravintoloiden yhdistymisestä on puhuttu kaupan alalla jo pitkään. K-Citymarket Länsikeskus on yksi alan edelläkävijöistä. Raja ravintolan ja kaupan välillä kutistui marraskuussa valmistuneen uudistuksen myötä.

Kaupassakäyntiä ja ruokailua ei nähdä enää erillisinä tilanteina, vaan ne nivoutuvat tiiviisti yhteen. Foody Allenin luomaan Food Factory -konseptiin kuuluu, että asiakas voi noutaa ruokansa mistä tahansa Food Factoryn ravintolasta tai palvelupisteestä, nauttia ne heti paikan päällä tai ottaa mukaan.

Food Factoryyn kuuluvat Restaurant 3, sushikeittiö, Food Factory Kitchen, jossa valmistuvat muun muassa patongit ja tuunatut kotiruuat, Coffee Corner, Gelato-jäätelöpiste sekä kaupan oma panimo Food Factory Brewery.

Ravintolamaailma onkin kuin pieni keidas kaupan sisällä, jossa on noin sata asiakaspaikkaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Vaikka ravintola on keskellä kauppaa, se on hyvin rauhallinen piste. Restaurant 3:n ruuat voi nauttia heti ravintoloissamme, ostaa mukaan tai tilata Foodoran kautta kotiin, Food Factoryn Restaurant 3:n keittiömestarina lokakuussa aloittanut Matias Peippo kertoo.

Peippo on urallaan ehtinyt mestaroida useita ravintoloita niin Helsingissä kuin Turussakin. Citymarkettiin Peippo siirtyy Harjattula Golfista, jossa hän toimi ravintoloitsijana. Food Factory -konsepti oli Peiposta alalla edelläkävijä, joten hän halusi lähteä mukaan.

"Tarjolla on koko perheelle helposti lähestyttävää ruokaa, niin perinteistä kotiruokaa kuin maailman makuja."

– On hienoa päästä yhdistämään ravintolaosaamista kaupan puolelle. Food Factory yhdistää mielenkiintoisella tavalla kaupassa käynnin ja ruokakulttuurin ravintolamaailmaan. Se on mielenkiintoinen uusi haaste, johon halusin lähteä mukaan.

Food Factory Restaurant 3 on nimensä mukaisesti ravintola, jossa maanantaista lauantaihin tarjoiltavalla lounaalla on aina kolme vaihtoehtoa: liha, kala ja kasvis. Joka päivä on tarjolla päivän keitto, yksi paistettu annos ja yksi kotiruoka.

Restaurant 3:ssa annokset valmistetaan alusta asti itse avokeittiössä. Näin asiakkaat pääsevät seuraamaan ruuanlaittoa.

– Tarjolla on koko perheelle helposti lähestyttävää ruokaa, niin perinteistä kotiruokaa kuin maailman makuja. Haluamme tarjota asiakkaille erilaisia makuelämyksiä. Päivän kala-annokset, joissa on lohta, kuhaa tai siikaa sekä perinteiset leikkeleet ovat olleet asiakkaiden suosikkeja.

Lisäksi tarjolla on napolilaista pizzaa, burgereita, lämpimiä leipiä sekä korealaisiaa ”buneja” eli täytettyjä höyrysänpylöitä, joita saa koota oman mieltymyksensä mukaan tai valita valmiista vaihtoehdoista.

Testipäivänä tarjolla oli karitsapullia, paahdettuja valkosipuliperunoita ja feta-rucolakastiketta, perinteistä lohikeittoa sekä kasvisvaihtoehtona marinoitua tofua, ruista ja paahdettua broccoliinia.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Testattavaksi valikoitui päivän liha-annos eli karitsapullat. Kauniisti koottu annos tarjoiltiin pöytään. Neljän kookkaan pullan ja lohkoperunoiden annos ei näyttänyt suurelta, mutta yllätti koollaan ja ruokaisuudellaan. Maut sopivat hienosti yhteen. Raikas feta-rucolakastike pehmensi kivasti karitsan ja perunoiden suolaista ja mausteista makuyhdistelmää.

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

Food Factoryn Restaurant 3

K-Citymarket Länsikeskus, Markulantie 150, Turku.

Lisätiedot: www.k-ruoka.fi/kauppa/k-citymarket-turku-lansikeskus

Lounas ma–la klo 10.30–14.30. Hinta alkaen 9,90 euroa, sis. vihersalaatin, leivän, ruokajuoman ja kahvin tai teen.

Näytä lisää
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (5)

Vanhimmat ensin
Vastaa
Eläkevaari
Mikä maa...
Miksei nimi voi olla Suomeksi. Ravintola 3. Ihmetyttää muutenkin tuon kaupan remontin jälkeinen kieliasu. Vaikuttaa että kauppa siaitsee vallan muualla kuin Suomen Turussa.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
T.S.
Vast: Mikä maa...
Eläkevaari kummeksuu kieliasua.
Siinä Restaurant 3:n vieressä on myös Brewery. Ennen noita sanottiin panimoiksi.
Aika usein olen siitä ohi mennyt, mutta ei ole ketään näkynyt eikä tuotteitakaan ole näkynyt. Kunnes muutama päivä sitten siellä oli kaksi kaveria tölkittämässä tavaraa. Ja seuraavalla kerralla oli sitten myytävääkin. Vajaan puolen litran kaljatölkki karvan alle viisi euroa.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Angus
Vast: Mikä maa...
Asiaa, Eläkevaari! Miten hitossa yrittäjät saataisiin jonkinlaiseen rotiin suomen kielen suhteen, niin että englannin (ja muiden vieraiden kielien) käyttöä saataisiin vähennettyä yritysnimissä, tuotteissa, tapahtumissa jne.? Vaikea on boikotoidakaan, kun kovin vähän jää sitten valinnanvaraa. Niin kehnoksi on suomen kielen asema liike-elämässä mennyt.
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
Best
Markkinointia
Tässä tehtiin sinänsä Kupittaan Cittarin konsepti uudestaan länkkäriin palvelutiskien osalta. Lisänä tämä ravintola kaupan sisälle. Mainostus oli tanakkaa, hienovaraisen liioittelun kera. Kaupassakäynti on edelleen samanlaista. Tarjonta perussettiä. Pari kertaa kävin. Osa mainostetuista tuotteista/palveluista ei ollut saatavilla. Palvelu tuntui hankalalta. Oliko paljon uusia kokemattomia työntekijöitä?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Vastaa
CeeJii
Ei mun juttu
Ei kyllä ainakaan itse kiinnosta ollenkaan ruokailu tai ryyppääminen ostosten lomassa. Mutta ehkä kiinnostaa niitä elämäntapashoppailijoita, jotka viettävät puolet elämästään kaupoissa, kun ei ole muutakaan tekemistä..?
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.