Ravintolalounaalla Turussa keskellä kauppaa
Kaupan ja ravintoloiden yhdistymisestä on puhuttu kaupan alalla jo pitkään. K-Citymarket Länsikeskus on yksi alan edelläkävijöistä. Raja ravintolan ja kaupan välillä kutistui marraskuussa valmistuneen uudistuksen myötä.
Kaupassakäyntiä ja ruokailua ei nähdä enää erillisinä tilanteina, vaan ne nivoutuvat tiiviisti yhteen. Foody Allenin luomaan Food Factory -konseptiin kuuluu, että asiakas voi noutaa ruokansa mistä tahansa Food Factoryn ravintolasta tai palvelupisteestä, nauttia ne heti paikan päällä tai ottaa mukaan.
Food Factoryyn kuuluvat Restaurant 3, sushikeittiö, Food Factory Kitchen, jossa valmistuvat muun muassa patongit ja tuunatut kotiruuat, Coffee Corner, Gelato-jäätelöpiste sekä kaupan oma panimo Food Factory Brewery.
Ravintolamaailma onkin kuin pieni keidas kaupan sisällä, jossa on noin sata asiakaspaikkaa.
– Vaikka ravintola on keskellä kauppaa, se on hyvin rauhallinen piste. Restaurant 3:n ruuat voi nauttia heti ravintoloissamme, ostaa mukaan tai tilata Foodoran kautta kotiin, Food Factoryn Restaurant 3:n keittiömestarina lokakuussa aloittanut Matias Peippo kertoo.
Peippo on urallaan ehtinyt mestaroida useita ravintoloita niin Helsingissä kuin Turussakin. Citymarkettiin Peippo siirtyy Harjattula Golfista, jossa hän toimi ravintoloitsijana. Food Factory -konsepti oli Peiposta alalla edelläkävijä, joten hän halusi lähteä mukaan.
"Tarjolla on koko perheelle helposti lähestyttävää ruokaa, niin perinteistä kotiruokaa kuin maailman makuja."
– On hienoa päästä yhdistämään ravintolaosaamista kaupan puolelle. Food Factory yhdistää mielenkiintoisella tavalla kaupassa käynnin ja ruokakulttuurin ravintolamaailmaan. Se on mielenkiintoinen uusi haaste, johon halusin lähteä mukaan.
Food Factory Restaurant 3 on nimensä mukaisesti ravintola, jossa maanantaista lauantaihin tarjoiltavalla lounaalla on aina kolme vaihtoehtoa: liha, kala ja kasvis. Joka päivä on tarjolla päivän keitto, yksi paistettu annos ja yksi kotiruoka.
Restaurant 3:ssa annokset valmistetaan alusta asti itse avokeittiössä. Näin asiakkaat pääsevät seuraamaan ruuanlaittoa.
– Tarjolla on koko perheelle helposti lähestyttävää ruokaa, niin perinteistä kotiruokaa kuin maailman makuja. Haluamme tarjota asiakkaille erilaisia makuelämyksiä. Päivän kala-annokset, joissa on lohta, kuhaa tai siikaa sekä perinteiset leikkeleet ovat olleet asiakkaiden suosikkeja.
Lisäksi tarjolla on napolilaista pizzaa, burgereita, lämpimiä leipiä sekä korealaisiaa ”buneja” eli täytettyjä höyrysänpylöitä, joita saa koota oman mieltymyksensä mukaan tai valita valmiista vaihtoehdoista.
Testipäivänä tarjolla oli karitsapullia, paahdettuja valkosipuliperunoita ja feta-rucolakastiketta, perinteistä lohikeittoa sekä kasvisvaihtoehtona marinoitua tofua, ruista ja paahdettua broccoliinia.
Testattavaksi valikoitui päivän liha-annos eli karitsapullat. Kauniisti koottu annos tarjoiltiin pöytään. Neljän kookkaan pullan ja lohkoperunoiden annos ei näyttänyt suurelta, mutta yllätti koollaan ja ruokaisuudellaan. Maut sopivat hienosti yhteen. Raikas feta-rucolakastike pehmensi kivasti karitsan ja perunoiden suolaista ja mausteista makuyhdistelmää.
Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.
Food Factoryn Restaurant 3
K-Citymarket Länsikeskus, Markulantie 150, Turku.
Lisätiedot: www.k-ruoka.fi/kauppa/k-citymarket-turku-lansikeskus
Lounas ma–la klo 10.30–14.30. Hinta alkaen 9,90 euroa, sis. vihersalaatin, leivän, ruokajuoman ja kahvin tai teen.