Lounaspaikka

Kotiruokaa lounaaksi lentoasemalla

RIITTA SALMI
Kokki Gisela Kindstedt (vas.) ja keittiövuoropäällikkö Sanna Ahokas vastaavat Turku Cafén lounastarjonnasta.
Kokki Gisela Kindstedt (vas.) ja keittiövuoropäällikkö Sanna Ahokas vastaavat Turku Cafén lounastarjonnasta.

Turun lentoasemalla sijaitsevassa Turku Caféssa käy paljon väkeä lähialueen yrityksistä, työmailta ja vähän kauempaakin. Suurin osa lounastajista ei ole tullut paikalle matkustaakseen Turusta eteenpäin, vaan paikalle on houkutellut maittava lounas.

– Emme ole sellainen paikka, jonne piipahdettaisiin lounaalle ohikulkiessa, kuten kaupungin keskustan paikoissa voi käydä. Tänne tullaan varta vasten syömään, ravintolapäällikkö Marjo Leino kertoo.

– Olen todella tyytyväinen, että näin on. Tänne saavutaan ruuan perässä useammankin kilometrin päästä. Syksyn alussa, kun koronatilanne vähän helpotti, meille tuli paljon uusiakin asiakkaita, jotka olivat kuulleet paikasta muilta ihmisiltä.

Asiakaspaikkoja Turku Caféssa on noin sata. Leinon mukaan asiakaspaikkoja voisi olla enemmän, mutta tilaan on tehty nyt väliaikaisesti väljyyttä, jotta turvavälit voi hyvin pitää. Muuten korona ei ole kovasti kurittanut ravintolan toimintaa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Hieman olemme koronaa edeltävästä ajasta jäljessä, mutta hyvin asiakkaita on riittänyt. Lounastajia käy keskimäärin päivässä 180–200, ennen koronaa määrä oli keskimäärin 250.

"Vahvuutemme on, että teemme ruokia mahdollisimman paljon itse alusta lähtien ja leivomme leivät."

Marjo Leino

– Lounasajan olemme nyt rajanneet kahteen tuntiin. Kun tilanne jälleen normalisoituu, pidennämme lounasaikaa, Leino jatkaa.

Turku Cafén lounasta Leino kuvailee kotiruokamaiseksi. Lounas tarjoillaan buffetpöydästä ja lounaalla on aina tarjolla keittoa sekä kahta erilaista lämminruokavaihtoehtoa. Lounaaseen kuuluu runsas salaattitarjonta, itse leivottu leipä, ruokajuoma sekä kahvi tai tee ja pieni makea.

Vierailupäivänä lounaalla oli tarjolla broilerinfilettä kermaisella tandorikastikkeella ja basmatiriisiä, nakkipataa krokettiperunoilla, kasvispastaa sekä lihakeittoa.

– Vahvuutemme on, että teemme ruokia mahdollisimman paljon itse alusta lähtien ja leivomme leivät. Meillä on keittiössä kaksi henkilöä, kokki Gisela Kindstedt ja keittiövuoropäällikkö Sanna Ahokas, jotka vastaavat ruuista ja menuista.

Vaihtuva lounasmenu on kiertävä, mutta asiakkaiden toiveita huomioiva. Perinteisesti torstai on hernekeitto ja pannukakkupäivä, lisäksi torstaisin on aina tarjolla joko lihapullia tai jauhelihapihvejä. Perjantai on vakiintunut porsaanleikepäiväksi.

– Asiakkaiden suosikkeja perinteisistä kotiruuista ovat lisäksi esimerkiksi silakkapihvit, karjalanpaisti ja savuporokeitto, josta on syntynyt ihan hittituote. Aikaisempaa enemmän tällä hetkellä toivotaan kasvisruokia, ja vastaamme tähän toiveeseen.

– Huomioimme myös ruoka-allergiat.

Muutama viikko sitten Turku Café liittyi mukaan ResQ-sovellukseen, jonka tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä.

– Toistaiseksi se on ollut vähäisellä käytöllä, sillä lounailta on jäänyt niin vähän ruokaa yli.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Juttusarjassa esitellään Turun seudun lounaspaikkoja.

Turku Café

Lentoasemantie 150, Turku.

Lounasta arkisin klo 11–13.

Lounaan hinta 11,90 euroa. Lounaalla on tarjolla keittovaihtoehto sekä kaksi lämminruokavaihtoehtoa. Lounas sisältää runsaan salaattipöydän sekä juomat, itseleivottua leipää ja pienen makean.

Näytä lisää
Haluatko käyttää

Osallistuaksesi keskusteluihin ole hyvä ja kirjaudu TS-tunnuksillasi

Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita uusi viesti
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Aiemmat viestit (3)

Vanhimmat ensin
Vastaa
GRABBE
OUTOA
On suhteellinen käsite, nykyinen koti-ruoka termi, tandoorit, basmatit ym. eivät ole suomalaista koti-ruokaa, samoin usein hoetut, vanha-ajan tai maalais nakit, palvit, alatoopit, kinkut ym. Mitä ne ovat.
Haluatko käyttää
Olet kirjautuneena yritystunnuksella. Yritystunnuksella ei voi osallistua keskusteluihin.
Kirjoita vastaus viestiin
Viesti

Viesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Uudet näkökulmat keskustelussa vievät asioita eteenpäin. Siksi Turun Sanomat kannustaa verkkosivuillaan aktiiviseen ja rakentavaan keskusteluun.

Verkkokeskusteluun osallistuminen edellyttää rekisteröitymistä (jonka pääset tekemään tästä). Rekisteröityminen ei edellytä lehden tilaamista.

Keskusteluun voit kirjoittaa omalla nimelläsi tai nimimerkillä. Suosittelemme oman nimen käyttöä, sillä on arvokasta seistä mielipiteidensä takana. Ole kriittisenäkin kohtelias ja kunnioita muita. Epäasiallinen käytös estää osallistumisen keskusteluun.

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä, ja julkaisusta päättää toimitus. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda äläkä kiroile.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta. Tekstin yhteyteen voi liittää teemaan liittyviä asiallisia linkkejä, jotka toimitus tarkistaa ennalta. Mainoksia emme julkaise.

Verkon keskustelut ovat osa Turun Sanomien sisältöä, josta olemme vastuussa. Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.

Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
Angus
Vast: OUTOA
Niinpä. Tarkkaan ottaen kotiruoka on tietenkin ruokaa, jota tehdään ja/tai syödään kotona. Jo ajat sitten se laajennettiin käsittämään ilmeisesti ruokia, joita perinteisesti on tehty ja syöty kotona. Tarkoittaa suunnilleen makaroonilaatikkoa, läskisoosia, kanaviillokkia, rosollia, hernekeittoa jne.

Nykyisin oikeastaan ihan mitä tahansa ruokaa voi kutsua "kotiruoaksi" sillä perusteella, että nykyään suomalaisissa kodeissa tehdään ja syödään todella monenlaisia ruokia, myös erittäin eksoottisia. Mutta tästä herää kysymys: Miksi sitten kutsua sitä erityisesti KOTIruoaksi? Jos mikä tahansa voi olla kotiruokaa, niin miksi ei puhuta ihan vain ruoasta?
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.
GRABBE
Vast: OUTOA
olet Angus asia linjalla,,, näin n. 45 vuotta ruokaa laittaneena,,, ennen oli tosiaan esim. laatikko ruoat, maksakastikkeet, tilli-pipar-sinappi lihat, ym. soosit,,, ym. jauheliha, kalaruoat, keitot ym. LOUNAS-RUOKIA,,,,ei hampurgerit, pitsat, kepapit,,,,,,ym. Gnogghit, TEX-MEXIT,,,,,,
Tee ilmoitus sopimattomasta viestistä

Ilmoituksesi on siirtynyt käsittelyyn.
Virhe ilmoituksen lähetyksessä.